Детайли
Порции
20 броя
Време за приготвяне
20 минути
Калории
49 kcal за един брой
Необходими продукти за 20 броя:
360 г сварен и подправен ориз за суши
20 предварително сотирани скариди
½ ч.л. паста уасаби
1 с.л. майонеза
1 с.л. хайвер
соев сос Kikkoman
стреч фолио
Приготвяне
- Нарежете скаридите наполовина по дължина. Нарежете стреч фолиото на 20 средно големи квадрата.
- Във всеки квадрат поставете половин скарида така, че страната, от която е срязана, да сочи нагоре. Оформете ориза на 20 топчета с еднаква големина и поставете по едно върху всяка половин скарида.
- Върху ориза сложете по малко паста уасаби и поставете другите половини от скаридите. Завийте парчетата и ги притиснете леко, така че да се получат медальони.
- Махнете стреч фолиото и гарнирайте с хайвера и зеленина по избор.