Продължаваме с още една рецепта с Kikkoman безглутенов соев сос Тамари, този път приготвена специално за теб от Гергана от Супичка. Пролетното ѝ предложение е за свежа пухкава салата от айсберг, запечено тофу и специален дресинг, приготвен с любимия Kikkoman безглутенов соев сос Тамари.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки за салатата
1 салата айсберг
2 шепи рукола
1 морков
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
20 г джинджифил
2 пресни гъби
100 г сирене тофу
Съставки за дресинга
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. шарлан / зехтин
1 с.л. сусам
Приготвяне
- След като сте измили айсберга, накъсайте го в голяма купа и добавете предварително измита и подсушена руколата. Нарежете моркова на лентички и ги добавете към салатата, след което добавете гъбите и джинджифила, нарязани на тънки филийки. Накрая добавете лука и чесъна, нарязани на колелца.
- Приготвяне на тофуто. Нарежете сиренето на филийки, като междувременно загрейте мазнината. След като тиганът е добре нагорещен, сложете тофуто, за да се запече и от двете страни.
- Приготвяне на дресинга. Сложете в купичка соевия сос, лимоновия сок и шарлана (студено пресовано слънчогледово олио), който може да се замени и със зехтин, а накрая сложете и сусама.
- Залейте с дресинг салатата в купата и разбъркайте добре. Най-отгоре разположете парчетата тофу.
- СЪВЕТ. Може да сервирате първо салатата, след което да добавите във всяка чиния по 1-2 парчета тофу.