fbpx
салата тофу тамари безглутен

Kikkoman салата със запечено тофу (видео)

Продължаваме с още една рецепта с Kikkoman безглутенов соев сос Тамари, този път приготвена специално за теб от Гергана от Супичка. Пролетното ѝ предложение е за свежа пухкава салата от айсберг, запечено тофу и специален дресинг, приготвен с любимия Kikkoman безглутенов соев сос Тамари.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки за салатата

  • 1 салата айсберг

  • 2 шепи рукола

  • 1 морков

  • 1 стрък пресен лук

  • 1 стрък пресен чесън

  • 20 г джинджифил

  • 2 пресни гъби

  • 100 г сирене тофу

Съставки за дресинга

Приготвяне

  • След като сте измили айсберга, накъсайте го в голяма купа и добавете предварително измита и подсушена руколата. Нарежете моркова на лентички и ги добавете към салатата, след което добавете гъбите и джинджифила, нарязани на тънки филийки. Накрая добавете лука и чесъна, нарязани на колелца.
  • Приготвяне на тофуто. Нарежете сиренето на филийки, като междувременно загрейте мазнината. След като тиганът е добре нагорещен, сложете тофуто, за да се запече и от двете страни.
  • Приготвяне на дресинга. Сложете в купичка соевия сос, лимоновия сок и шарлана (студено пресовано слънчогледово олио), който може да се замени и със зехтин, а накрая сложете и сусама.
  • Залейте с дресинг салатата в купата и разбъркайте добре. Най-отгоре разположете парчетата тофу.
  • СЪВЕТ. Може да сервирате първо салатата, след което да добавите във всяка чиния по 1-2 парчета тофу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *