За втора поредна година се проведе кулинарният форум GastronomiX в рамките на СИХРЕ (Специализирано изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване) в Интер Експо Център от 8 до 11 ноември 2017 г.
По време на форума изявени кулинарни професионалисти, български и чуждестранни авторитети в световната кухня демонстрираха уменията си пред свои по- млади колеги.
Форумът привлече участници от хранителната индустрия сред които бяха и Kikkoman. Те представиха новaта си серия сосове, в помощ на професионалните готвачи на презентация с шеф Петър Николов, главен готвач в х-л Маринела. Toй приготви четири ястия с продуктите на Kikkoman.
Първото, Салата със сусамов дресинг, беше овкусено с Кикоман Сусамов сос. Този кремообразен сос с ядкова нотка на печени сусамови зърна е подходящ за топли и студени ястия, за подправяне на салати, пилешко, нудъли и зеленчуци на пара. Използва се и като дип сос и дресинг.
Втората рецепта, която шеф Николов сподели с всички присъстващи на презентацията беше Риба тон с чипс от пилешка кожа, овкусена с Понзу цитрусов соев сос. За разкош готвачът добави Гома дресинг и авокадо. Това направи рецептата още по- неустоима. Този соев сос освен четирите съставки (соеви зърна, пшеница, вода и сол) има цитрусов вкус, и придава свежа нотка на рибни ястия, салати и др. Продуктът съчетава балансиран вкус на сладко, солено и кисело.
Третата рецепта беше свински гърди без кост, мариновани в Терияки Кикоман сос. Към гърдите шеф Николов добави и джинджър, чесън, печена червена чушка и звезден анасон.
Kikkoman отскоро добави към Терияки серията си нови вкусове – Терияки с чесън, Терияки със сусам и Терияки барбекю с мед. За професионалните готвачи Кikkoman предлага и Терияки Глазура, сос който се ползва като глазура на вече готово месо и като финална нотка на ястието.
Последното ястие, приготвено пред очите на посетителите, беше Фланг стек, също съчетан с продуктите на Кикоман.
И четирите соса, представени по време на демонстрацията, се предлагат в удобни еднолитрови опаковки, като основното им предназначение е да спестяват усилия и време като предлага готово решение за всяка натоварена кухня.
Всяко от ястията беше достъпно за дегустация от гостите на изложението, които вече бяха усетили аромата на приготвената с вкусните сосове храна.
Това не беше всичко, за финал посетителите имаха възможност да дегустират всички вкусове от гамата продукти на Kikkoman, на щанда съчетавайки ги със специално прясно приготвено суши.
За Kikkoman:
Повече от 300 години Kikkoman са водещ производител и доставчик на соев сос. Соевият сос, произведен от Кикоман, е естествено ферментирал шест месеца, подходящ за употреба като универсална подправка, която придава наситеност и баланс на ястието. Използва се като заместител на солта и придава т.нар УМАМИ ефект, пети вкус, който представлява обгръщащо езика богатство от вкусове, магическа съставка на вашата храна. Kikkoman предоставя неограничени възможности за използване и комбинация от продукти с най-високо качество.