Когато здравословното е и много вкусно, това е рецептата.
Продукти
¼ краставица
2 супени лъжици Kikkoman® оризов оцет
¼ чаша киноа
½ чаша вода
1 филе от сьомга
1 супена лъжица зехтин
1 ½ чаши къдраво зеле, нарязано
1 ½ супени лъжици сос Kikkoman® Ponzu
Приготвяне
Нарежете внимателно краставицата на лентички. Полейте лентичките с оризов оцет Кикоман и ги оставете за около 20 мин. Изсипете киноата в тенджера и я варете за около 15 мин, докато поеме водата. Дикато киноата се вари, загрейте зехтина в тиган и поставете филето сьомга. Обърнете филето и от другата страна и печете докато сьомгата стане светло розова. В купа сложете нарязаното къдраво зеле, добавете сос Kikkoman® Ponzu и го намачкайте. Добавете киноата, краставицата и филето от сьомга, разделено на люспи.