fbpx

Картофи в японски обяд – защо не?

japanese-potatoes

Картофите не типични за японската кухня, но като “бродещи” из целия свят, те съвсем нормално се озовават и в Азия. Защо да не си приготвим топла салата с картофи, зеленчуци и Кикоман соев сос. Вижте я колко апетитно изглежда!

Продукти:

1 кг картофи
2 глави лук
2 морковаwok-sos
1 краставица
5 супени лъжици сос за пържене Kikkoman  уок сос
4 супени лъжици сметана
1 ч.л. бял пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите с обелките. Изплакваме ги със студена вода, обелваме ги и ги нарязваме на големи парчета. Докато картофите се варят,  нарязваме лука на полумесеци.  Обелваме и настъргваме морковите на едро. Нарязваме краставицата на две половини и отстраняваме с лъжица семената, след това я нарязваме на филийки. В тиган наливаме Кикоман уок соса и го загряваме.

Смесваме зеленчуците и ги поливаме с горещия Kikkoman уок сос. Подправяме салатата със сметана и пипер.

Съвет: Тази картофена салата  може да се използва като основно ястие за гарнитура с риба, пилешко месо или друг вид месо, приготвени на скара.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.