Картофите не типични за японската кухня, но като “бродещи” из целия свят, те съвсем нормално се озовават и в Азия. Защо да не си приготвим топла салата с картофи, зеленчуци и Кикоман соев сос. Вижте я колко апетитно изглежда!
Продукти:
1 кг картофи
2 глави лук
2 моркова
1 краставица
5 супени лъжици сос за пържене Kikkoman уок сос
4 супени лъжици сметана
1 ч.л. бял пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите с обелките. Изплакваме ги със студена вода, обелваме ги и ги нарязваме на големи парчета. Докато картофите се варят, нарязваме лука на полумесеци. Обелваме и настъргваме морковите на едро. Нарязваме краставицата на две половини и отстраняваме с лъжица семената, след това я нарязваме на филийки. В тиган наливаме Кикоман уок соса и го загряваме.
Смесваме зеленчуците и ги поливаме с горещия Kikkoman уок сос. Подправяме салатата със сметана и пипер.
Съвет: Тази картофена салата може да се използва като основно ястие за гарнитура с риба, пилешко месо или друг вид месо, приготвени на скара.