fbpx

Кралски скариди с лют сладко-кисел сос

prawns

Тази рецепта е за кралски особи, защото е с кралски скариди. Нали така? За него ще ни трябват основно кралски скариди, Кикоман соев сос Тамари без глутен. Останалото е кулинарна любов и сръчност. Започваме!

За 4 порции са ни нужни:
40 г готови за ядене кралски скариди
4 скилидки чесън
20 г пресен джинджифилtamari34
10-12 см праз лук – само бялата част
2 с.л. олио
200 г кетчуп
120 мл Кикоман соев сос Тамари без глутен
10-12 капки Табаско
120 мл пилешки бульон
1 1/2 с.л. захар
1 с.л. сусамово олио

И още:

1 салата айсберг
сол
2 с.л. Кикоман соев сос Тамари без глутен
2 с.л. саке или друго бяло вино
1 1/2 с.л. картофена галета
2 с.л. олио

 Начин на приготвяне:
Обелваме и смачкваме чесъна. Обелваме джинджифила и праза и ги нарязваме на малки парченца. След това ги изпържваме в 1 с.л. слънчогледово олио. Прибавяме останалите съставки за соса, като го оставаме да кипне, отстраняваме го от котлона, но го поддържаме топъл.

Накъсваме листата на айсберга и ги бланшираме в топла подсолена вода за 7-8 секунди, след което ги изсушаваме. Измиваме скаридите, подсушаваме ги. Потопяваме ги в комбинацията от соев сос, саке, след това и в картофената галета. Сотираме ги в горещо олио. Когато са около 80 % готови, наливаме в тигана сладко-киселия сос, който ще ги глазира.

Сервираме кралските скариди върху канапе от салата айсберг. И с усмивка.
Добър апетит!

За компанията на това ястие ви предлагам японско ризото
Японско ризото за вип гости

 

 

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.