Топлото октомврийско слънце ме накара да се усмихна и стана повод да измисля днешната ми кулинарна изненада. Като прибавим, че днес, 1 октомври, е световният ден на вегетарианството – предлагам ви моята рецепта за българска салата, която за нула време става японска. Нужни са ви: български зеленчуци и японския Kikkoman сусамов дресинг .
Необходими продукти:
По вкус и въображение и според броя на хората: зелена салата, домати, краставици, чушки,червен лук, люти чушки 🙂
Около 1 ч.л. на порция Kikkoman сусамов дресинг, който съдържа: естествено ферментирал японски соев сос Kikkoman, вода, растително олио, захар, винен оцет, сусам (6,5%), сусамово олио, ескстракт от мая, сол, карамелен сироп, подправки, включително горчица.
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците, слагаме ги в голяма купа и овкусяваме салата с вкусния, екзотичен салатен соев дресинг Kikkoman.
За любопитните припомням още 2 мои любими салати:
Яйчена салата с печурки
Салата от манго и нектарини