fbpx

Японско ризото с гъби за VIP гости

Японска рецепта за вип гости – това не  е просто ризото, а супер специално ястие с много продукти. Но не се плашете – готви се бързо. Пригответе си основната съставка – Kikkoman соев сос и хайде, кулинарни магьосници, влизаме в кухнята:

Необходими продукти:
около 100 г гъби микс – 3-4 вида, каквито намерите в магазина
1 глава лук
1/8 парче червена зелка
1 с.л. масло
80 г ориз за ризото
малко салвия за подправка
100 мл червено вино
300 мл зеленчуков бульон
1 с.л. сирене крема
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. кленов сироп или мед
3 с.л. Кикоман натурален соев сос
щипка канела
олио от рапица /или друг вид/
50 г прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Измиваме, подсушаваме и нарязваме половината от тях на половинки. Нарязваме лука на дребно. Измиваме и подсушаваме червеното зеле и после го нарязваме на много фини и тънки ленти. Нарязваме на дребно листата от салвия.

Сотираме част от гъбите и лука в малко масло. Измиваме ориза за ризото, изсипваме го в тигана и го готвим до полупрозначност. Добавяме виното. Оставяме сместа да къкри, докато виното се изпари. Добавяме малко бульон и бъркаме периодически като котлона е на средна температура. Добавяме още малко бульон. Бъркаме. Пак добавяме бульон и повтаряме действията няколко пъти.

Ризотото е готово за около 18 минути и трябва да остане леко твърдо. Прибавяме сиренето крема, кленовия сироп, Кикоман соевия сос и салвията. За кратко разбъркваме и прибавяме канелата.

Междувременно, изпържваме останалите гъби и червеното зеле в тиган с малко рапично или друго олио, овкусяваме го с Кикоман соевия сос.

Сервираме ризотото в чиния, край него слагаме гъбите и зелето. За финал и разкош поръсваме с пармезан!

Е, вашите гости наистина ще се почувстват вип персони при такова японско, екзотично, изключително ястие!

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.