Днес Теди Титова от Домашни Вкусотии ни е приготвила една класическа рецепта от слънчева и южна Италия – омлет на фурна със спанак и гъби. Разбира се, за да е още по-вкусно накрая, добавила е и Kikkoman безглутенов соев сос Тамари.
Детайли
Порции
3 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
15 минути
Съставки
200 г спанак
200 г печурки
6 яйца
зелен лук
2 скилидки чесън
черен пипер
зехтин
Приготвяне
- В тиган загрявате зехтина, лука и чесъна. Добавяте гъбите, нарязани на колелца, и задушавате за 3-4 минути.
- Добавяте спанака и Kikkoman безглутенов соев сос Тамари и отново задушавате за 3-4 минути.
- В купа разбивате яйцата, след което към тях прибавяте вече приготвените на тиган зеленчуци и изсипвате цялата смес в тавичка.
- Печете на умерено загрята фурна за не повече от 10-ина минути минути, в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.