fbpx
фритата омлет Теди Титова Тамари

Италиански омлет със спанак и гъби (фритата)

Днес Теди Титова от Домашни Вкусотии ни е приготвила една класическа рецепта от слънчева и южна Италия – омлет на фурна със спанак и гъби. Разбира се, за да е още по-вкусно накрая, добавила е и Kikkoman безглутенов соев сос Тамари.

Детайли

Порции

3 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

15 минути

Съставки

Приготвяне

  • В тиган загрявате зехтина, лука и чесъна. Добавяте гъбите, нарязани на колелца, и задушавате за 3-4 минути.
  • Добавяте спанака и Kikkoman безглутенов соев сос Тамари и отново задушавате за 3-4 минути.
  • В купа разбивате яйцата, след което към тях прибавяте вече приготвените на тиган зеленчуци и изсипвате цялата смес в тавичка.
  • Печете на умерено загрята фурна за не повече от 10-ина минути минути, в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.