Деликатната сладост на Kikkoman Терияки BBQ с мед се съчетава перфектно с крехкото филе от треска, както и с всяка бяла риба,. Времето за мариноване е само 20 минути, а подготовката и готвенетео – още 15! Може да използвате същата марината и като глазура за праз лук на скара. 😉
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
5 минути
Мариноване
20 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
2172 kJ / 543 kcal
Съставки
300 г филе от треска
5 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед
125 мл бяло сухо вино
2 стръка мащерка
1 с.л. лимонова кора
1 връзка пресен лук
1 с.л. зехтин
черен пипер на вкус
1 връзка копър
2 стръка бейби праз
Приготвяне
- Разделете треската на равни части. Смесете виното с 3 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед, мащерка, лимонова кора, нарязан пресен лук и зехтин.
- Рибата се овкусява с черен пипер и се залива с винената марината. Оставете настрани за 30-60 минути, за да се мариноват.
- Нарежете бейби праза наполовина.
- Запечете рибата и праза на скара на предварително загрята повърхност за около 3-5 минути от всяка страна, като от време на време мажете с останалата марината.
- Накълцайте копъра.
- Поднесете треската на скара с праз и пресен копър.