fbpx

Терияки треска на скара

Деликатната сладост на Kikkoman Терияки BBQ с мед се съчетава перфектно с крехкото филе от треска, както и с всяка бяла риба,. Времето за мариноване е само 20 минути, а подготовката и готвенетео – още 15! Може да използвате същата марината и като глазура за праз лук на скара. 😉

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

5 минути

Мариноване

20 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

2172 kJ / 543 kcal

Съставки

  • 300 г филе от треска

  • 5 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед

  • 125 мл бяло сухо вино

  • 2 стръка мащерка

  • 1 с.л. лимонова кора

  • 1 връзка пресен лук

  • 1 с.л. зехтин

  • черен пипер на вкус

  • 1 връзка копър

  • 2 стръка бейби праз

Приготвяне

  • Разделете треската на равни части. Смесете виното с 3 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед, мащерка, лимонова кора, нарязан пресен лук и зехтин.
  • Рибата се овкусява с черен пипер и се залива с винената марината. Оставете настрани за 30-60 минути, за да се мариноват.
  • Нарежете бейби праза наполовина.
  • Запечете рибата и праза на скара на предварително загрята повърхност за около 3-5 минути от всяка страна, като от време на време мажете с останалата марината.
  • Накълцайте копъра.
  • Поднесете треската на скара с праз и пресен копър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *