Богатият на умами вкус естествено ферментирал соев сос Kikkoman и пресните билки са в основата на вкусна марината, която ще придаде уникален аромат на тези стекове. Независимо дали предпочитате по-сурова или добре изпечена пържола, тази рецепта е гаранция за сочно и крехко месо.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
5 минути
Марината
30 минтуи
Време за готвене
10 минути
Калории
3384 kJ / 846 kcal
Съставки
2 филе пържоли (по 150 г)
1 супена лъжица лимонов сок
1 стръкче пресен розмарин
2 стръка прясна мащерка
½ връзка магданоз
1 ч.л. горчица
2 скилидки чесън
черен пипер на вкус
3 с.л. зехтин
1 с.л. сос Табаско (по избор)
Приготвяне
- Поставете всички съставки за марината (всичко с изключение на пържолите) в купа за смесване и разбийте старателно с помощта на миксер или поставете всичко в блендер и разбъркайте.
- Залейте месото с получената марината и го оставете в хладилника за 30 минути.
- След това отстранете излишната марината от месото и изпечете пържолите на предварително загрята на висока температура повърхност за 2 до 5 минути от всяка страна, според вкуса.
3 Responses
Харесано
Благодарим, Дойчин! 🙂
Thank you so much!