fbpx

Билкови мариновани стекове

Богатият на умами вкус естествено ферментирал соев сос Kikkoman и пресните билки са в основата на вкусна марината, която ще придаде уникален аромат на тези стекове. Независимо дали предпочитате по-сурова или добре изпечена пържола, тази рецепта е гаранция за сочно и крехко месо.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

5 минути

Марината

30 минтуи

Време за готвене

10 минути

Калории

3384 kJ / 846 kcal

Съставки

  • 2 филе пържоли (по 150 г)

  • 60 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman 

  • 1 супена лъжица лимонов сок

  • 1 стръкче пресен розмарин

  • 2 стръка прясна мащерка

  • ½ връзка магданоз

  • 1 ч.л. горчица

  • 2 скилидки чесън

  • черен пипер на вкус

  • 3 с.л. зехтин

  • 1 с.л. сос Табаско (по избор)

Приготвяне

  • Поставете всички съставки за марината (всичко с изключение на пържолите) в купа за смесване и разбийте старателно с помощта на миксер или поставете всичко в блендер и разбъркайте.
  • Залейте месото с получената марината и го оставете в хладилника за 30 минути.
  • След това отстранете излишната марината от месото и изпечете пържолите на предварително загрята на висока температура повърхност за 2 до 5 минути от всяка страна, според вкуса.

3 Responses

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *