Подправените с PONZU домашно приготвен майонезен сос зеленчуци е чудесна добавка към основното ястие за скара, но също така и идеален вариант за пълнеж на сандвичи. В тази рецепта можете да използвате любимите си зеленчуци, по ваш избор, но не забравяйте Kikkoman PONZU цитрус и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
20 минути
Мариноване
15 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
6372 kJ / 1593 kcal
Съставки
1 средна тиквичка
1 малък патладжан
2 скилидки чесън
1 червена чушка
2 картофа
1 глава червен лук
3 с.л. зехтин
Съставки за PONZU соса
6 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
8 с.л. майонеза
1 стрък пресен розмарин
черен пипер на вкус
3 скилидки чесън
Приготвяне
- Тиквичката и патладжанът се нарязват на филийки. Нарежете чушката на едро, а картофите – на четвъртинки. Нарежете лука на дебели филийки.
- В малка купа смесете зехтина с 2 скилидки чесън, счукани с преса за чесън. Добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и разбъркайте.
- Поставете зеленчуците в тази марината и оставете настрана за 15 минути.
- Изсипете Kikkoman PONZU цитрус в голяма купа. Добавете майонеза, нарязан розмарин и счукан с преса чесън. Подправете с черен пипер на вкус и естествено ферментирал соев сос Kikkoman и разбъркайте добре.
- Гриловайте зеленчуците на предварително загрята на средна температура повърхност за около 7-10 минути, като ги обръщате за равномерно изпичане. Картофите може да се нуждаят от повече време на скара (15-20 минути в зависимост от размера на парчетата). Печете на скара до омекване.
- Сложете печените зеленчуци в чиния.
- Сервирайте с домашно приготвения PONZU майонезен сос.