fbpx

Зеленчуци с PONZU сос

Подправените с PONZU домашно приготвен майонезен сос зеленчуци е чудесна добавка към основното ястие за скара, но също така и идеален вариант за пълнеж на сандвичи. В тази рецепта можете да използвате любимите си зеленчуци, по ваш избор, но не забравяйте Kikkoman PONZU цитрус и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

20 минути

Мариноване

15 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

6372 kJ / 1593 kcal

Съставки

Съставки за PONZU соса

Приготвяне

  • Тиквичката и патладжанът се нарязват на филийки. Нарежете чушката на едро, а картофите – на четвъртинки. Нарежете лука на дебели филийки.
  • В малка купа смесете зехтина с 2 скилидки чесън, счукани с преса за чесън. Добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и разбъркайте.
  • Поставете зеленчуците в тази марината и оставете настрана за 15 минути.
  • Изсипете Kikkoman PONZU цитрус в голяма купа. Добавете майонеза, нарязан розмарин и счукан с преса чесън. Подправете с черен пипер на вкус и естествено ферментирал соев сос Kikkoman и разбъркайте добре.
  • Гриловайте зеленчуците на предварително загрята на средна температура повърхност за около 7-10 минути, като ги обръщате за равномерно изпичане. Картофите може да се нуждаят от повече време на скара (15-20 минути в зависимост от размера на парчетата). Печете на скара до омекване.
  • Сложете печените зеленчуци в чиния.
  • Сервирайте с домашно приготвения PONZU майонезен сос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *