fbpx

Готвенето на фурна: властелин в кухнята

Можете да готвите всякакви ястия на фурна – от гювечи и скара, до различни печива, пици или вкусни кишчета. Може даже да готвите няколко едновременно. Независимо дали в тава, в гювеч, йена или в други форми за печене, приготвянето на храна във фурната е бавен и много деликатен метод в кулинарното изкуство. Резултатът, обаче, е изключителен, с наситен вкус, приказен аромат и страхотен външен вид. Защото продължителното време на готвене “изважда” най-доброто от фините аромати на всички съставки, но и по-важното – на всички подправки. Така, ако добавите няколко капки Kikkoman към вашето ястие, преди да го поставите във фурната, бъдете сигурни, че ще обогатите вкуса му и всички на масата ще са повече от доволни.

Предизвикайте всички сетива

Пресните храни, приготвени на фурна, задоволяват всички сетива – те могат да са леко лютиви, пикантни, богато ароматни и имат абсолютно страхотен вкус. За перфектното ястие на фурна е достатъчно да използвате каквото имате под ръка в хладилника като съставки: зеленчуци и гъби, месо, риба или морски дарове. Сиренето пък е популярен топинг за ястия на фурна, но можете да ги овкусите и с масло, зехтин и билки. Храната на фурна “поема” много билки. А за тези, които го предпочитат люто, лютият пипер и хрянът са отличен избор.

Когато готвим за гости

Приготвените на фурна храни са много лесни за готвене и са идеалният избор, когато очакваме гости. Страхотно предимство е, че докато ястието се готви във фурната, можем да се фокусираме през това време върху другите изненади – например, десерта или разядките, или просто да подредим красиво трапезата и да имаме достатъчно време за подготовка. В самата пък фурна можем едновременно да приготвим няколко ястия.

Нашият съвет: ако имате храна, останала от предишно ядене, не я изхвърляйте. Просто я загрейте отново във фурната на следващия ден, добавете малко зехтин и пресни подправки и се насладете на новото старо ястие! Някои хора казват, че храната става все по-вкусна с всяко следващо ядене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *