fbpx

Фритата с пиле, нудъли и соев сос

Обичате ли задграничните екскурзии? И друг път съм казвала, че най-лесният начин да заминем за някоя чужда страна е като си сготвим нейно национално ястие. Обаче, нали светът е глобализиран 🙂 и кухните се глобализираха, и затова днес ще ви споделя как да си сготвим италианска фритата с японския соев сос Кикоман.

Преди да започнем, нека сме наясно какво е фритата. Това е вид италиански омлет, при който яйцата се обработват отделно от плънката. Накрая се смесват заедно и така омлетът става по-пухкав. Обикновено се приготвя на тиган, но може и на фурна. Да ви ориентирам в броя на порциите – ами зависи от апетита на гостите ви :). Получава се голяма тава, която може да нахрани 4-6 души.

Продукти:
2 изпечени пилешки бутчета, нарязани на дребни парчетаsoev-sos-normal
200 г крехък праз лук, нарязан на дребно – през лятото заменете с пресен зелен лук
1 скилидка чесън, смачкана
15 чери домата, нарязани
1 с.л. див лук, нарязан
1 с.л. пресен кориандър, нарязан
4 с.л. Кикоман соев сос
200 г бейби царевица консерва, нарязани на дребно
150 г нудъли, сготвени по указанията на опаковката
6 яйца, разбити за омлет
100 мл сметана
30 мл или 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне
Загряваме олиото в голям тиган, който после може да сложите във фурната. Запържваме пилешкото, праза и чесъна за минута и половина. Добавяме доматите, бейби царевицата, зелените подправки и Кикоман соевия сос. Пържим още една минута. Добавяме нудълите, разбъркваме сместа и я разпределяме равномерно в тигана.

Разбиваме яйцата със сметаната и подправяме по наш вкус – сол и черен пипер. Изливаме яйчената смес в тигана като се уверяваме, че е равномерно разпределена. Не се притеснявайте, ако някои спагети стърчат от сместа.

Поставяме тигана в предварително загрят грил фурна за 5-7 минути или докато се фритатата се стегне и изпече. Прехвърляме фритатата в голяма тавичка/поднос и я разрязваме като торта. Сервираме със зелена салата или друга по наш избор.

За любопитните припомням още 2 рецепти за омлет:

Мини омлети
Омлет със сладко-кисел соев сос Kikkoman

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *