Не знам до-добър начин да си вдигнеш настроението от порция вкусна храна, приготвена с любов и пресни продукти. Резултатът е безотказен и е много подходящ за последния ден от уморителната работна седмица. Петъчно ви предлагам една наистина лесна рецепта с пиле, която да сготвите през уикенда за ваши скъпи приятели.
250 г пилешки гърди
2 с.л. сусамово олио
2 с.л. слънчогледово олио
2 скилидки чесън, нарязани
40 г джинджифил, нарязани на много фини жулиени
2 с.л. Кикоман соев сос
черен пипер
2 с.л. вода
Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото месо на ивици. Намазваме ги със сусамово олио и ги оставяме настрана за 15 мин. Загряваме олиото и изпържваме чесъна и джинджифила, докато слабо покафенеят. Тогава прибавяме пилешкото и пържим около 2 минути. Добавяме всички подправки, освен водата. Задушаваме за 1 минута, докато подправките се поемат от месото. Сипваме водата и готвим още 2 минути.
Сервираме с любов в красиви чинии и с подходяща гарнитура. Предлагам ви да комбинирате със:
Салата “Дъга” с пикантен фъстъчен дресинг