Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
30 минути
Калории
318 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
100 г гъби шийтаке (може да смените с манатарки)
80 г гъби пачи крак
80 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman
1 праз лук
4 х 80 г парчета прясна сьомга
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин
1 лимон (малък)
40 г масло
4 листа алуминиево фолио за готвене
Приготвяне
- Измийте гъбите и ги нарежете на парчета, подходящи за една хапка. Смесете ги с 4 с.л. соев сос. Измийте праза и го нарежете по диагонал на фини ленти. Измийте сьомгата, подсушете я и я овкусете със сол и пипер.
- Поставете листовете алуминиево фолио на плота/масата и ги намажете леко със зехтин в центъра. Поставете сьомгата и гъбите във фолиото и ги поръсете с парченцата нарязан праз лук.
- Междувременно измийте лимона и го нарежете на резенчета. Поставете по едно върху всяко парче риба заедно с парче масло. Завийте сьомгата и гъбите с фолиото, оформяйки пакетчета, като оставите малък отвор отгоре, за да излиза парата.
- Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна за 10 минути. Преди да сервирате, залейте с останалия соев сос.