fbpx

Детокс режим в японски стил

Лятото е все по-близо, а с покачването на температурите започваме да мислим все повече за външния си вид. И ако в началото на годината, когато си поставяме нови цели, сме си мислели, че морето е далеч и можем да си позволим няколко парченца шоколад повече, април е последният момент, в който можем да се подготвим за късите поли и панталони. На помощ идва този лесен и полезен детокс режим в японски стил.  

Пийте чай от матча

Когато става въпрос за пречистване от токсините и повишаване на енергията, зеленият японски чай от матча е блестящ източник на здраве. Ако редовно пиете чай или кафе, опитайте да сменяте поне една чаша обикновен чай или кафе с чаша зелен чай. Като голям източник на антиоксиданти, зеленият чай има безкрайни ползи за тялото ви, включително увеличаване на енергията и подпомагане на загубата на тегло. Тази чаша зелена сила е неразделна част от японския здравословен начин на живот и определено би ви помогнала за подобряване на формата.

Включете повече риба в менюто си

Включването на повече риба във вашия режим би донесло много ползи за здравето и е брилянтен начин за детоксикация. Всеизвестен факт е, че дълголетието и младоликият външен вид на японците до голяма степен се дължат на тяхната диета, която изобилства от морска храна. Сьомгата и прясната риба тон са сред предпочитаните видове и са чудесни за здравето и фигурата заради високите си нива на Омега-3 мастни киселини.

Опитайте японска суперхрана

Нищо не звучи по-здравословно от „суперхраните“, нали? Уакаме е една от най-известните в Япония. Със сигурност този продукт не влиза в редовните ви покупки от супермаркета, но пък можете да го включвате от време на време в менюто си, пазарувайки от специализирани магазини за японска кухня. Уакаме е ядливо водорасло, което носи някои невероятни ползи за здравето – чудесен източник на магнезий, йод, калций, желязо и много витамини.

Спортувайте Страшната дума… упражнение. Много хора приключват със спортуването, още преди да са започнали, защото си мислят, че ще им отнеме много време и усилия. Голяма част от упражненията, които правят японците, не включват посещение на фитнес зала. Вместо това те се опитват да бъдат активни по различни начини през целия ден. Мнозина избират да ходят пеша или да карат колело до работа. Това малко усилие не само ще подобри формата ви, но ще ви помогне и да изчистите тялото си от стреса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *