fbpx

Шеф Петър Михалчев показа как се готви със соев сос извън азиатската кухня

Над 50 готвачи от Варна и региона получиха вдъхновение от шеф Петър Михалчев как да използват продуктите на Kikkoman в ястия извън азиатската кухня. Във вторник, 2 април, шеф Михалчев проведе Мастър клас в ресторант „Рапонги“ в морската ни столица. Темата на събитието беше „Универсалната употреба на соевия сос Kikkoman“.

Менюто на специалиста по японска и азиатска кухня беше открито с петцветна салата с Kikkoman Понзу цитрус сос, горчица и сусам. Неслучаен е изборът на шеф Михалчев за сос Понзу – неговият автентичен цитрусов вкус се съчетава перфектно с всякакви зеленчуци и е идеален дресинг за салати.

Следващото ястие, представено от шеф Михалчев, беше октопод в соево-маслен сос на плоча, чийто вкус и аромат също беше обогатен със соев сос.

Един от най-популярните шеф готвачи в България показа още как соевият сос може да се включи в рецепти за мариновани пилешки крилца с пюре от ряпа, както и за сиропиран омлет в консоме от гъби, спанак и соев сос. Десертът пък беше сладолед със соев сос. Възможно е да ви звучи необичайно като комбинация, но соевият сос придава карамелен вкус на десертите. Кулинарните експерти го използват все по-често, защото подчертава и обогатява вкуса. А шеф Михалчев украси сладоледа с карамел със соев сос за допълнителна наслада.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.