Изпратена от Борислав Йорданов Неделин
Детайли
Порции
4 броя
Време за подготовка
2 часа
Време за приготвяне
50 минути
Необходими продукти:
100 г сварени миди
50 г бекон
4 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman
1 яйце
черен пипер
панко (японски галета)
девесил
корнфлейкс
масло
Приготвяне
- Мидите и беконът се режат на ситно, подправят се с черния пипер, девесила и 3 супени лъжици соев сос. Разбъркват се до еднородна смес. Оставят се в хладилника за поне два часа.
- След това се оформят като средно големи кюфтета. Едно яйце се разбира с една супена лъжица соев сос Kikkoman. В тази смес се овалват кюфтетата, а след това се поръсват със смесените в пропорция едно към панко и корнфлейкс.
- Кюфтетата се пържат на маслена баня, докато придобият златист цвят.
Съвет: Можете да ги сервирате с дип от соев сос Kikkoman, сок от лимон и лютиво сусамово олио (може да смените със ситно нарязана люта чушка и зехтин).