Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
10 минути
Калории
117 kcal
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 мл соев сос Kikkoman
4 глави лук
2 скилидки чесън
300 гр сладки червени чушки
2 бр. люти чушки
5-10 гр джинджифил
2 с.л. сусамово олио
1 с.л. мед
Приготвяне
- Почистете и измийте лука, чесъна и чушките.
- Лука нарежете на дълги и тесни ивици, а чесъна нарежете на дребно и намачкайте.
- Лютите чушки ги срежете първо на половина, за премахнете семената, а след това ги нарежете на дребно.
- Пресните чушки се почистват от семките и се пасират.
- Джинджифилът е за предпочитане да е пресен. След като го измиете и обелите, го настържете до достигане на необходимото количество.
- Изсипете всички зеленчуци в купа и добавете олиото, меда и соевия сос.
Съвет: Дипът е прекрасно допълнение за тайландски ястия с ориз, пиле, нудъли. Също така е подходящ и за царевичен чипс.