Детайли
Порции
4
Време за приговяне
30 минути
Време за мариноване
15 минути
Калории
2703/645 kcal
Необходими продукти:
2 червени люти чушки
5 супени лъжици Kikkoman Марината Терияки
сока от ½ лимон
300 гр почистени скариди
1 връзка пресен лух
2 бр моркова
1 манго
250 гр чери домати
400 гр спагети
6 супени лъжици соев сос Kikkoman
2 супени лъжици олио
1 ч.л. мед
черен пипер на вкус
3 супени лъжици печен сусам
Приготвяне
- Почистете чушките и ги нарежете на ситно. Прибавете Kikkoman Марината Терияки и сока на ½ лимон.
- В получената смес мариновайте скаридите за 15 мин.
- Докато скардите се мариноват, пригответе зеленчуците и мангото. След като ги измиете и почистите, нарежете моркова на фини лентички, лука на кръгчета, доматите на половинки, а мангото – на кубчета.
- Спагетите се варят, спрямо инструкцията на опаковката, като се добавя към водата 1 супена лъжица соев сос Kikkoman.
- В дълбок тиган загрейте олиото. След като отцедите скаридите, ги запържете от всички страни и добавете към тях морковите и лука. След като всичко се задуши добре, добавете сместа, в която мариновахте скардиите и останалия соев сос. Оставете да къкри до пълното омекване на зеленчуците.
- Накрая добавете и мангото, и доматите за много кратко. Сложете меда и овкусете с черен пипер.
- Сервирайте отцедената паста, като я полеете със соса със скариди.
- Поръсете със сусама.