fbpx

Чили карамелени пилешки крилца

Тази страхотна рецепта очарова точно с 3 неща: супер вкус, лесна за приготвяне и разбира се, любимите пилешки крилца! Само след около 40 минути по-късно ще се наслаждаваш на една от най-вкусните рецепти за крилца, която си опитвал някога – опитай и сам ще се убедиш… въпреки че рецептата е за 6 човека. 😉 🙂

Детайли

Порции

6 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

40 минути

Калории

<strong>1217 kJ / 291 kcal</strong>

Съставки

  • 1 кг пилешки крилца

  • 4 с.л. кафява захар

  • 2 с.л. оризов оцет

  • 6 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 1-2 чили чушки, ситно нарязани + 1-2 за сервирането

  • 1 с.л. сусам

  • 2 лимона, всеки разрязан наполовина

Приготвяне

  • Загрейте фурната до 220C. Поставете пилешките крилца върху плитка тава за печене и печете за около 20 минути.
  • Смесете останалите съставки. След първоначалното време за готвене изсипете соса върху крилцата, като разбъркате добре, за да ги покрие. Печете още 15-20 минути, като разбърквате на всеки 5 минути, за да предотвратите прегарянето на захарта и да покриете крилцата, докато лепнат и се варят.
  • Прехвърлете в чиния за сервиране. Може да “изстържете” останалата глазура от дъното на тавата и да поръсите върху горната част на крилцата. Поръсете с още лют червен пипер и изстискайте върху овъглените лимони за сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.