Тази страхотна рецепта очарова точно с 3 неща: супер вкус, лесна за приготвяне и разбира се, любимите пилешки крилца! Само след около 40 минути по-късно ще се наслаждаваш на една от най-вкусните рецепти за крилца, която си опитвал някога – опитай и сам ще се убедиш… въпреки че рецептата е за 6 човека. 😉 🙂
Детайли
Порции
6 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
40 минути
Калории
<strong>1217 kJ / 291 kcal</strong>
Съставки
1 кг пилешки крилца
4 с.л. кафява захар
2 с.л. оризов оцет
1-2 чили чушки, ситно нарязани + 1-2 за сервирането
1 с.л. сусам
2 лимона, всеки разрязан наполовина
Приготвяне
- Загрейте фурната до 220C. Поставете пилешките крилца върху плитка тава за печене и печете за около 20 минути.
- Смесете останалите съставки. След първоначалното време за готвене изсипете соса върху крилцата, като разбъркате добре, за да ги покрие. Печете още 15-20 минути, като разбърквате на всеки 5 минути, за да предотвратите прегарянето на захарта и да покриете крилцата, докато лепнат и се варят.
- Прехвърлете в чиния за сервиране. Може да “изстържете” останалата глазура от дъното на тавата и да поръсите върху горната част на крилцата. Поръсете с още лют червен пипер и изстискайте върху овъглените лимони за сервиране.