fbpx

Зеленчукова крем супа

Днес ти представяме една невероятно вкусна рецепта: зеленчукова крем супа. Наслади се на свежестта на 8 различни зеленчука и неповторимия вкус на Kikkoman био соев сос! 😋 😋 😋💡 И не забравяй да разгледаш всичките ни #Meatless рецепти!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

1889 kJ / 451 kcal

Съставки

  • 1 лук, нарязан на ситно

  • 1 скилидка чесън, счукана

  • 1 праз, нарязан на стино

  • 2 корена от магданоз, обелени и нарязани на ситно

  • ½ целина, обелена и нарязана на ситно

  • 1 голям картоф, обелен и нарязан на кубчета

  • 300 г карфиол, на малки розички

  • 200 г нахут от консерва, вкл. и сока

  • 750 мл вода

  • 6 с.л. Kikkoman био соев сос

  • 4 с.л. бяло вино

  • 250 мл прясно мляко

  • 125 мл сметана за готвене

  • 1 ч.л. настърган джинджифил

  • ½ ч.л. бял пипер

  • ½ ч.л. индийско орехче

Приготвяне

  • Запържете нарязания лук в голям тиган на среден огън, като следите да достигне златист цвят, а не кафеникав. Добавете счукания чесън и тънките резени от бялата част на праза и разбъркайте.
  • Добавете магданоза, целината, карфиола и картофа и запържете за още 1-2 минути. Добавете нахута заедно със сока от консервата, водата, виното, Kikkoman био соев сос и подправките, и оставете да заври. Сложете капака на тигана и оставете да къкри за около 20 минути или докато зеленчуците омекнат.
  • Добавете млякото и сметаната и разбийте супата. Сервирайте с пресни билки и топъл хляб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *