Днес ти представяме една невероятно вкусна рецепта: зеленчукова крем супа. Наслади се на свежестта на 8 различни зеленчука и неповторимия вкус на Kikkoman био соев сос! 😋 😋 😋💡 И не забравяй да разгледаш всичките ни #Meatless рецепти!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
1889 kJ / 451 kcal
Съставки
1 лук, нарязан на ситно
1 скилидка чесън, счукана
1 праз, нарязан на стино
2 корена от магданоз, обелени и нарязани на ситно
½ целина, обелена и нарязана на ситно
1 голям картоф, обелен и нарязан на кубчета
300 г карфиол, на малки розички
200 г нахут от консерва, вкл. и сока
750 мл вода
6 с.л. Kikkoman био соев сос
4 с.л. бяло вино
250 мл прясно мляко
125 мл сметана за готвене
1 ч.л. настърган джинджифил
½ ч.л. бял пипер
½ ч.л. индийско орехче
Приготвяне
- Запържете нарязания лук в голям тиган на среден огън, като следите да достигне златист цвят, а не кафеникав. Добавете счукания чесън и тънките резени от бялата част на праза и разбъркайте.
- Добавете магданоза, целината, карфиола и картофа и запържете за още 1-2 минути. Добавете нахута заедно със сока от консервата, водата, виното, Kikkoman био соев сос и подправките, и оставете да заври. Сложете капака на тигана и оставете да къкри за около 20 минути или докато зеленчуците омекнат.
- Добавете млякото и сметаната и разбийте супата. Сервирайте с пресни билки и топъл хляб.