fbpx

Бисквитена торта с карамелен крем (видео)

Обещахме, че ще посветим месеца на Kikkoman десертите! И започваме с нещо изключително вкусно, лесно и съвсем класическо – бисквитена торта с карамелен крем и Kikkoman LIGHT. Чудесната идея е на Теди Титова от Домашни вкусотии, а ние гарантираме, че няма да сгрешите, ако направите тортата точно около Коледа!

Детайли

Порции

12 парчета

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

40 минути

Съставки

Приготвяне

  • Първо разбийте яйцата с 200 мл от млякото и брашното. Не трябва да има бучки в тази смес.
  • Карамелизирайте захарта и подгответе карамеления крем. Сложете 200 г захар в подходящ съд. Карамелизирайте захарта и когато започне да се разтопява, добавете Kikkoman LIGHT. Внимателно добавете и 600 мл топло прясно мляко. Карамелът ще се втвърди, не се притеснявайте.
  • След няколко минути, когато млякото започне да става топло, карамелът ще се разтопи. Бъркайте бавно и продължително. Когато карамелът се стопи изцяло и сместа стане с приятен карамелен цвят, добавете яйчената смес от стъпка 1. Тя ще сгъсти крема и ще получите ароматен карамелен крем. Охладете го добре.
  • През това време, карамелизирайте орехите за декорация. Разтопете 100 г захар до златисто и сложете орехите. Разбъркайте за 20 секунди и махнете от котлона. Изсипете карамелизираните орехи върху хартия за печене. Охладете ги добре.
  • Сглобявате тортата като редувате бисквити и карамелен крем.
  • Охлаждате я за една нощ в хладилника. Накрая декорирайте с карамелизираните орехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.