fbpx

Коледна торта с карамел от сп. GRAZIA

Соев сос и в десерта, защо не? Издигнете соления карамел на следващото ниво, като му добавите соев сос Kikkoman LIGHT. Карамелът със соев сос е богат на умами вкус и чудесно си подхожда със сладолед, чийзкейк и различни видове пай. А от сп. GRAZIA приготвиха специално за Коледа тази уникална торта със заливка от карамел с Kikkoman LIGHT.

Детайли

Порции

8 парчета

Време за подготовка

20 минути

Време за печене

45 минути за 1 блат

Съставки за 1 блат – рецептата е с 2 блата

  • 1 ч.ч. бяла захар или общо 2 ч.ч. за двата блата

  • 1 ч.ч. кисело мляко или общо 2 ч.ч. за двата блата

  • 1 ч.ч. орехи или общо 2 ч.ч. за двата блата

  • 1 ч.ч. бяло брашно или общо 2 ч.ч. за двата блата

  • 1 пакетче бакпулвер или общо 2 пакетчета за двата блата

Съставки за крема

  • 400 г крема сирене

  • 200 г заквасена сметана

  • 8 с.л. пудра захар

  • 1 ванилия

Съставки за карамела

  • 1 ч.ч. карамелени бонбони

  • 3 с.л. соев сос Kikkoman LIGHT

  • 60 г масло

  • ванилов екстракт

Приготвяне

  • Пригответе първо 2 орехови блата. Смелете орехите в кухненски робот. В купа разбъркайте киселото мляко със захарта. Добавете останалите съставки и отново разбъркайте добре.
  • Подгответе си кръгла тавичка с размер 22 см. Облечете дъното и стените с хартия за печене. Така по-лесно ще извадите готовия десерт от формата.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути. Готовия орехов блат оставете да изстине напълно.
  • Пригответе крема, като смесите крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Разделете сместа и намажете по средата и отгоре.
  • Пригответе карамелената заливка: в малка тенджера на средно силен огън добавете маслото и карамелените бонбони. Бъркайте постоянно. Когато бонбоните се разтопят, свалете от огъня и добавете ванилията и соевия сос Kikkoman LIGHT.
  • Украсете с печени лешници и орехи. Може да декорирате още и с бонбони лакта. Съхранявайте на студено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *