fbpx

Мариновано пиле в опушено уиски

Уловете духа на уникалния уиски регион в Шотландия, Хайленд, в компанията на сочно BBQ пиле, мариновано в опушено уиски и овкусено с неповторимия умами аромат на Kikkoman Терияки BBQ с мед, който допринася за хармония от сладка и пикантна нотка. ЗЗа разкош, добавяме малко пресен чесън и обилно горчица – представяме ви едно истинско каледонско кулинарно приключение. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за готвене

60 минути

Време за мариноване

120 минути

Калории

2692 kJ / 644 kcal

Съставки

  • 400 г пилешки бутчета

  • 3 скилидки чесън

  • 3 с. л. горчица

  • 4 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед

  • ½ с.л. мед (или кафява захар)

  • 4 с.л. уиски по избор

  • 1 щипка черен пипер

Съставки за декорация

  • 1 стръкче пресен розмарин

  • 1 лимон

  • 1 глава чесън

Приготвяне

  • Марината: пресовайте чесъна и добавете горчицата, Kikkoman Терияки BBQ с мед, меда (или кафява захар), уискито и черния пипер. Смесете съставките старателно.
  • Намажете пилешките бутчета обилно с приготвената марината и оставете в хладилник за поне 2 часа.
  • Печете пилето във фурна (35 – 45 минути на 180 °C) или на скара (около 30 минути на предварително загрята решетка). Можете да облагородите ястието, като го гарнирате със стрък розмарин, резенчета лимон на скара и печени половинки чесън.
  • Това ястие върви отлично с ориз, хляб или франзела на скара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *