Уловете духа на уникалния уиски регион в Шотландия, Хайленд, в компанията на сочно BBQ пиле, мариновано в опушено уиски и овкусено с неповторимия умами аромат на Kikkoman Терияки BBQ с мед, който допринася за хармония от сладка и пикантна нотка. ЗЗа разкош, добавяме малко пресен чесън и обилно горчица – представяме ви едно истинско каледонско кулинарно приключение. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за готвене
60 минути
Време за мариноване
120 минути
Калории
2692 kJ / 644 kcal
Съставки
400 г пилешки бутчета
3 скилидки чесън
3 с. л. горчица
4 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед
½ с.л. мед (или кафява захар)
4 с.л. уиски по избор
1 щипка черен пипер
Приготвяне
- Марината: пресовайте чесъна и добавете горчицата, Kikkoman Терияки BBQ с мед, меда (или кафява захар), уискито и черния пипер. Смесете съставките старателно.
- Намажете пилешките бутчета обилно с приготвената марината и оставете в хладилник за поне 2 часа.
- Печете пилето във фурна (35 – 45 минути на 180 °C) или на скара (около 30 минути на предварително загрята решетка). Можете да облагородите ястието, като го гарнирате със стрък розмарин, резенчета лимон на скара и печени половинки чесън.
- Това ястие върви отлично с ориз, хляб или франзела на скара.