Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
45 минути
Калории
282 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
2 агнешки котлета (обезкостени)
600 г моркови
8 стръка пресен лук
100 г грах
1 с.л. мед
1 с.л. кимион на зърна
3 с.л. соев сос Kikkoman
черен пипер на вкус
свежа мента
Приготвяне
- Загрейте фурната на 180 градуса. Оваляйте месото в зърната кимион. Поставете го в тава и го печете във фурната 20 минути.
- Обелете морковите и ги оставете цели. Сложете граха във вряща вода за около 3 минути и след това го подсушете.
- В тиган изсипете меда и една супена лъжица соев сос Kikkoman. Оставете да заври и след това добавете морковите. Намалете температурата на котлона и ги оставете за 10 минути. Добавете пресния лук и граха, разбъркайте и продължете да готвите още 10 минути на ниска температура.
- Извадете агнешкото месо от тавата и го облейте с останалия соев сос, добавете листата мента и черния пипер.
Съвет: Сервирайте месото топло като добавите към него зеленчуците и соса от тях. Поръсете със зърна кимион.