fbpx

Началото на японската пролет

Пролетта несъмнено е най-красивият и забележителен сезон в Япония. Това е времето, когато цъфтят японските вишни сакура, а с тях идва и краят на зимата. Прогнозата за началото на този сезон е изключително следена в страната, тъй като настъпва по различно време.

Обикновено цъфтенето на сакура започва през последната седмица на март и продължава около седмица. Когато пролетта настъпи, тонове вишневи дървета започват да цъфтят, създавайки спокойна атмосфера, част от която би искал да бъде всеки.

През този период в цялата страна се провеждат множество спиращи дъха фестивали, на които хората се наслаждават на различни културни събития, сценични представления, сезонна храна на открито, сувенири и др.

След периода на пълно цъфтене малките цветчета започват да падат грациозно от дърветата и да покриват като красив килим парковете. Местните жители се събират на открито, за да се насладят на запомнящ се пикник със своите близки и приятели под дърветата.

За много японци разцъфването на вишневите цветове символизира човешкия живот, преходността и благородството. Неофициално те се смятат и за националното цвете на Япония.

Ако планирате да посетите Япония и да се насладите на красотата през пролетта, последните прогнози показват, че цъфтенето на сакурата започва на 20 март в най-южната част на страната и през следващите дни ще продължи на север.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *