fbpx

Началото на японската пролет

Пролетта несъмнено е най-красивият и забележителен сезон в Япония. Това е времето, когато цъфтят японските вишни сакура, а с тях идва и краят на зимата. Прогнозата за началото на този сезон е изключително следена в страната, тъй като настъпва по различно време.

Обикновено цъфтенето на сакура започва през последната седмица на март и продължава около седмица. Когато пролетта настъпи, тонове вишневи дървета започват да цъфтят, създавайки спокойна атмосфера, част от която би искал да бъде всеки.

През този период в цялата страна се провеждат множество спиращи дъха фестивали, на които хората се наслаждават на различни културни събития, сценични представления, сезонна храна на открито, сувенири и др.

След периода на пълно цъфтене малките цветчета започват да падат грациозно от дърветата и да покриват като красив килим парковете. Местните жители се събират на открито, за да се насладят на запомнящ се пикник със своите близки и приятели под дърветата.

За много японци разцъфването на вишневите цветове символизира човешкия живот, преходността и благородството. Неофициално те се смятат и за националното цвете на Япония.

Ако планирате да посетите Япония и да се насладите на красотата през пролетта, последните прогнози показват, че цъфтенето на сакурата започва на 20 март в най-южната част на страната и през следващите дни ще продължи на север.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.