fbpx

4 рецепти за японска закуска в България

Сутрешната закуска е за бодрост, за ситост и за добро настроение през деня. Как можем да приложим японския соев сос в нашите европейски традиции на рецепти за закуска? Ето няколко вкусни приложения от мен, които можете да използвате за вдъхновение и да участвате в конкурса “Ойши предизвикателство – сготви вкусно с Кикоман“. Имате още време, защото крайният срок на изпращане на рецепти ен 25 юни.

Яйца със соев сос
Типичните варени яйца ще придобият съвсем нов вкус като им капнем няколко капки соев сос Кикоман. Използвайте и при бърканите яйца.

Варени картофи и макарони със соев сос
Обелените картофи сварете във вода, в която сте сипали 1 с.л. соев сос Кикоман. В този случай не слагаме сол. По същия начин варените макарони ще станат “японски” за нула време.

Печени семки и ядки със соев сос
Тайната на вълшебно-вкусните печени орехи, бадеми или тиквени семки на фурна е преди да ги сложим да се пекат, да ги поръсим със соев сос Кикоман. Тогава няма нужда да ги солим. По желание можем да добавим и малко мед, за да се получи карамелена коричка.

Гуакамоле със соев сос
Кремът от авокадо, известен като гуакамоле, придобива японски вкус като го подправим със соев сос Кикоман. Как да си го приготвим: смачкваме едно омекнало авокадо и го овкусяваме със соев сос, зехтин, чесън и пресен лук.

Приятна закуска и успешен ден!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.