Лятото идва със семейните пикници и приятелските трапези в градината или на терасата. И винаги, с много вкусно хапване. Сега ви предлагам моя фаворит за парти меню – свински ребра на барбекю. Предварително ги мариновам с Кикоман соев сос, за да придобият уникален японски вкус. Дори можете да дадете име на вашия пикник “Японско барбекю – огън и лятно настроение”. Не забравяйте да направите снимки на вашето ястие и да участвате с тях в нашия конкурс “Сготви вкусно с Кикоман“. Общите условия вижте тук. Очакваме вашите вкусни рецепти на фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/OishiiSanCuisine !
Продукти:3 кг свински ребра
1 ч.ч. Кикоман соев сос
1 ч.ч. кафява заха
3/4 ч.ч. вода
4 скилидки чесън, смачкани с преса
1 връзка зелен лук, нарязан на дребно
малко сусамово олио
1 ч.ч. Кикоман соев сос
1 ч.ч. кафява заха
3/4 ч.ч. вода
4 скилидки чесън, смачкани с преса
1 връзка зелен лук, нарязан на дребно
малко сусамово олио
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме Кикоман соевия сос, захарта, чесъна, зеления лук и сусамовото олио. Разбъркваме сместа много добре, докато захарта се разтвори. Потопяваме месото и покриваме/запечатваме съда с алуминиево фолио. Слагаме го в хладилника за 6 часа или за цяла нощ.
Загряваме барбекюто, изцеждаме ребрата от маринатата и ги изпичаме добре по 5 минути от всяка страна или докато станат готови.С какво да съчетаем тези карамелизирани ребра? Вариантите са много, но гостите ще останат много доволни, ако допълните менюто с още няколко японски рецепти:Как една българска салата става японскаЯпонски оризови кюфтета за партиСирене с домати в терияки кожухчеУмами хапки с гъби за парти
В голяма купа смесваме Кикоман соевия сос, захарта, чесъна, зеления лук и сусамовото олио. Разбъркваме сместа много добре, докато захарта се разтвори. Потопяваме месото и покриваме/запечатваме съда с алуминиево фолио. Слагаме го в хладилника за 6 часа или за цяла нощ.
Загряваме барбекюто, изцеждаме ребрата от маринатата и ги изпичаме добре по 5 минути от всяка страна или докато станат готови.С какво да съчетаем тези карамелизирани ребра? Вариантите са много, но гостите ще останат много доволни, ако допълните менюто с още няколко японски рецепти:Как една българска салата става японскаЯпонски оризови кюфтета за партиСирене с домати в терияки кожухчеУмами хапки с гъби за парти