fbpx

Зелена салата с телешки филета

Японските рецепти са лесни и трудни едновременно. Имам предвид, че готвенето е като всяко друго занимание – иска постоянство и тренировки. Представете си как един състезател по маратонско бягане тренира поне два или три пъти седмично, а някои тренират всеки ден! Така е и кухненските рецепти – ако ги упражняваме редовно, ще ставаме все по-добри в различните техники. Ще се научим все по-добре да работим с различните храни и да познаваме отлично свойствата и вкусовите качества на подправките. Е, може би се поувлякох, като ви изнесох тази малка лекция :), но точно такива мисли ми се въртяха в главата. Сега преминавам към днешната японска рецепта, която искам да споделя с вас, моите читатели: Зелена салата с телешко месо и Кикоман соев сос лайт.

Продукти:

4 х 150 г тънки телешки филетаsoev-sos-light
3 с.л. Кикоман соев сос лайт
1 с.л. сухо шери или оризов оцет Кикоман
125 г крехък малък зелен боб
1 зелена залата
200 г репички, тънко нарязани
1 глава червен лук, тънко нарязан на полумесеци

 Начин на приготвяне:

Мариноваме телешките филета в Кикоман соевия сос лайт и оризовия оцет за минимум 30 минути. Изсушаваме ги върху памучна кърпа и ги печем на грил за 3-5 минути от всяка страна. Оставяме ги да изстинат и ги нарязрваме на тънки ленти.

Смесваме зеления боб със зелената салата, репичките и червения лук.

Сервираме всяка порция салата с по едно телешко филе отгоре.

За любознателните предлагам две рецепти, които може да сготвите като добавка към днешната салата:
Пържени зеленчуци в уок
Варени яйца в соев сос

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *