В международния ден на ориза споделяме една от най-вкусните рецепти с ориз. С много прости и малко на брой съставки, лесна за приготвяне и с отличен на вкус и вид резултат, сигурни сме, че яки онигири ще стане и една от твоите любими рецепти с ориз.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
<strong>796 kJ / 119 kcal</strong>
Съставки
400 г сготвен ориз
1 с.л. печен сусам
1 ч.л. олио
няколко капки сусамово масло
Приготвяне
- Сложете ориза, Kikkoman естествено ферментиралия соев сос и сусама в купа и разбъркайте добре.
- Увийте овкусения ориз в готварско фолио и оформете 4 закръглени триъгълни оризовки.
- Отстранете внимателно фолиото, след това загрейте олиото и сусамовото масло в незалепващ тиган и запържете оризовките от двете страни на умерен огън.
- За соса смесете Kikkoman естествено ферментиралия соев сос, жълтъка и захарта в малка купа. Намажете пържените оризовки със соса от едната страна и запържете от тази страна до хрупкавост. Намажете другата страна с останалия сос и запържете и от тази страна до хрупкавост.
- Подредете оризовите триъгълничета в чиния и сервирайте с кисели краставички.