fbpx
ориз

Яки онигири

В международния ден на ориза споделяме една от най-вкусните рецепти с ориз. С много прости и малко на брой съставки, лесна за приготвяне и с отличен на вкус и вид резултат, сигурни сме, че яки онигири ще стане и една от твоите любими рецепти с ориз.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

<strong>796 kJ / 119 kcal</strong>

Съставки

Съставки за соса

Приготвяне

  • Сложете ориза, Kikkoman естествено ферментиралия соев сос и сусама в купа и разбъркайте добре.
  • Увийте овкусения ориз в готварско фолио и оформете 4 закръглени триъгълни оризовки.
  • Отстранете внимателно фолиото, след това загрейте олиото и сусамовото масло в незалепващ тиган и запържете оризовките от двете страни на умерен огън.
  • За соса смесете Kikkoman естествено ферментиралия соев сос, жълтъка и захарта в малка купа. Намажете пържените оризовки със соса от едната страна и запържете от тази страна до хрупкавост. Намажете другата страна с останалия сос и запържете и от тази страна до хрупкавост.
  • Подредете оризовите триъгълничета в чиния и сервирайте с кисели краставички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *