fbpx

Лесни къри зеленчуци

Когато за 30 минути си направиш перфектното веджи къри хапване, наистина няма какво повече да искаш от деня! Шегуваме се – намери си приятна компания за тази рецепта и се насладете заедно на превъзходния класически Kikkoman умами аромат и на нашия ноемврийски #MeatlessMonday. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

1307 kJ / 312 kcal

Съставки

  • 60 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 125 мл кокосово мляко

  • 4 ч. л. царевично нишесте

  • 250 г накълцан лук

  • 1 ч. л. настърган пресен джинджифил

  • 1 голяма скилидка чесън, счукана

  • 2 с. л. къри на прах

  • 450 г пресни зеленчуци, нарязани на кръгчета

  • 1 консерва нахут, отцедена и изплакната

  • бадемови шайби за украса

Приготвяне

  • Смесете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и царевичното нишесте в 250 мл вода.
  • Загрейте олиото в уок тиган или дълбок тиган на средна температура. Добавете лука, джинджифила и чесъна и малко къри на прах и запържете за една минута.
  • Добавете избраните от вас зеленчуци и запържете при разбъркване около 4 минути или докато зеленчуците омекнат достатъчно.
  • Добавете нахута и сместа от естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и кокосово мляко и оставете да заври. Оставете да ври, като разбърквате за около 1 минута, докато нахутът се загрее.
  • Гарнирайте с бадемови шайби и сервирайте с гарнитура по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *