Когато за 30 минути си направиш перфектното веджи къри хапване, наистина няма какво повече да искаш от деня! Шегуваме се – намери си приятна компания за тази рецепта и се насладете заедно на превъзходния класически Kikkoman умами аромат и на нашия ноемврийски #MeatlessMonday. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
1307 kJ / 312 kcal
Съставки
125 мл кокосово мляко
4 ч. л. царевично нишесте
250 г накълцан лук
1 ч. л. настърган пресен джинджифил
1 голяма скилидка чесън, счукана
2 с. л. къри на прах
450 г пресни зеленчуци, нарязани на кръгчета
1 консерва нахут, отцедена и изплакната
бадемови шайби за украса
Приготвяне
- Смесете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и царевичното нишесте в 250 мл вода.
- Загрейте олиото в уок тиган или дълбок тиган на средна температура. Добавете лука, джинджифила и чесъна и малко къри на прах и запържете за една минута.
- Добавете избраните от вас зеленчуци и запържете при разбъркване около 4 минути или докато зеленчуците омекнат достатъчно.
- Добавете нахута и сместа от естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и кокосово мляко и оставете да заври. Оставете да ври, като разбърквате за около 1 минута, докато нахутът се загрее.
- Гарнирайте с бадемови шайби и сервирайте с гарнитура по желание.