Знаете ли отговора на въпроса:
Кое е първо – добрата храна или доброто настроение?
Дали радостта идва с храната или храната ни прави радостни?
Днес, както изглежда, съм настроена към философски размисли. Можем да продължим да мислим и да се захващаме за готвенето. Предлагам ви да направим заедно поредния кулинарен шедьовър – телешки руладини с плънка от ябълки и сирене крема, подправени с Кикоман соев сос. Започваме 🙂
Необходими продукти:
порции: 4
време за приготвяне: 2 часа и 10 минути
4 филета телешко месо
8-10 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. горчица
малко смлян черен пипер
1 ябълка
100 г сирене крема
1 с.л. царевично брашно
1 с.л. слънчогледови семки печени
2 с.л. олио
листа мащерка
1 червена чушка за плънката по желание
Начин на приготвяне:
Смесваме 4 с.л. Кикоман соев сос с горчицата и намазваме с нея филетата, поръсваме ги и с пипер. Обелваме ябълката, настъргваме я на дребно ренде и я смесваме с крема сиренето, царевичното брашно, ситно нарязаната червена чушка и слънчогледовите семки. Овкусяваме ябълковата смес с 1 с.л. соев сос и черен пипер и я разстиламе върху филетата.
Стегнато завиваме филетата на рула, фиксираме края на всяко с клечка за зъби. Изпържваме ги в тенджера в сгорещено олио докато хванат коричка. След това наливаме 300 мл вода, изкачваме да заври, покриваме тигана/тенджерата и оставяме филетата да се сготвят за около 80-90 минути.
По желание може да сгъстим соса с царевично брашно, пипер соев сос и мащерка. Сервираме руладините с гарнитура по желание – зелева салата със соев дресинг или картофени пръчици.
Добър апетит!