Хубавото време все по-често ни мами навън и нямаме търпение през уикенда да планираме пикник на зелена полянка или да организираме градинско парти. А кое е хит менюто за такъв повод? Естествено барбекю! Предлагам ви днешната супер-лесна, но много ефектна рецепта, с която ще оберете точките на вашите приятели – Японско пиле барбекю.
Необходими продукти за 10 порции:
Пилешки крилца или бутчета и/или свинските ребърца – бройките са в зависимост от това колко са гладни гостите
300 мл Kikkoman Терияки марината и сос
200 г доматен кетчуп
200 мл сос за барбекю
50 мл олио за готвене
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре всички съставки. С помощта на четка намазваме пилешките крилца, свинските ребърца или пилешките бутчета със сместа преди да ги сложим на барбекюто.
Към това японско пиле/японски свински ребърца много ще отива съответната гарнитура – Варени яйца в соев сос, Соев дресинг за зелева салата или Салата две в едно.
Приятен апетит и весело настроение!