Есента ни дава богат избор от полезни и много вкусни зеленчуци и заедно с Гергана от Супичка решихме да се възползваме максимално! 🙂 Представяме ти рецепта за спагети със свинско месо, сезонни зеленчуци и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Приятен апетит!
Детайли
Порции
3 души
Време за мариноване
24 часа
Време за готвене
30 минути
Съставки
300 г свинско месо
1 морков
1 червена чушка
5 гъби
30 г глава целина
200 г спагети
3 скилидки чесън
5 с.л. зехтин
2 ч.л. захар
1 с.л. сусам
Приготвяне
- Избирате сивнско за готвене, което нарязвате на хапки, добавяте половината от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и разбърквате добре, така че да се овкуси месото. Оставяте за няколко часа, а може дори и за цяла нощ, за да се маринова добре. В тиган сгорещявате 2-3 супени лъжици зехтин и изсипвате месото, за да се сготви от всички страни.
- Междувременно приготвяте зеленчуците и спагетите. Почиствате и нарязвате зеленчуците на лентички, а чесъна и гъбите на тънки филийки. В тиган сгорещете 2-3 супени лъжици зехтин, изсипвате зеленчуците, добавяте малко сол и запържвате за няколко минути.
- Спагетите приготвяте, според инструкциите на пакета с подсолена вода. След като спагетите за готови, отцеждате от водата, добавяте 2-3 супени лъжици естествено ферментирал соев сос Kikkoman, 2 чаени лъжици захар и разбърквате.
- В чиния поставяте част от спагетите, върху тях – зеленчуци, след това от свинските хапки, а накрая поръсвате със сусам.