fbpx

Какво прави Kikkoman уникален?

Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman е високо оценен навсякъде по света както от професионалните готвачи, така и от любителите. Търговската марка Kikkoman е носител на емблематичния дозатор за соев сос с червената капачка, проектирана от Кенджи Екуан и отличен с множество международни награди. Kikkoman не просто задава световни стандарти за дизайн, но и прилага строги стандарти за качество по отношение на рецептата, производството, вкуса и качеството на соевия сос Kikkoman.

А ето и само част от характеристиките, които правят естествено ферментиралия соев сос Kikkoman толкова специален и уникален:

Натурални съставки. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman е направен от изцяло внимателно подбрани натурални съставки: вода, соени зърна, пшеница и сол. Соевите зърна са без ГМО.

Изцяло естествен процес на ферментация. Соевият сос Kikkoman се приготвя посредствеом естествена ферментация, който птоцес трае 6 месеца. Вкусовете и ароматите също се генерират естествено – без помощта на каквито и да било химикали.

Без подобрители. В производствения процес на Kikkoman не са използвани каквито и да е подобрители на вкуса или аромата.

Наситен аромат. В процеса на ферментация се генерират около 300 различни ароматни компонента, включително компоненти, които ни напомнят за уханието на ванилия, плодове, уиски или кафе. Въпреки че тези почти 300 нюанса не могат да бъдат идентифицирани поотделно, заедно те създават изключителния и отличителен аромат, уникален за естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.

Високо съдържание на протеини. На японския пазар соевите сосове се класифицират по общо ниво на азот/протеин, според японския селскостопански стандарт (JAS). Тази класификация показва нивото на умами в естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, който съдържа 10 г протеин на 100 мл, което ясно го поставя в категорията „Специален клас“ при това категоризиране.

Плътен и наситен умами вкус. Хармоничното съчетание на петте основни вкуса сладко, кисело, солено, горчиво и умами и финият баланс между тях са причината за уникалния и характерен вкус на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Соевият сос е особено богат на естествено произведени компоненти умами, които се генерират по време на процеса на ферментация. Тези умами компоненти са съставени от около 20 различни аминокиселини, които се получават, когато плесента коджи разтваря протеините, съдържащи се в соевите зърна.

Уникален цвят. Уникалният прозрачен червеникаво-кафяв цвят на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman е резултат от „реакцията maillard, която започва два или три месеца след началото на ферментацията. При тази реакция глюкозата и други захари се комбинират с аминокиселини, за да произведат кафяв пигмент, наречен меланоидин, който придава красивия и отличителен цвят на соевия сос.

Наситеност на аромата и цвета. Една от уникалните характеристики на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman е интензитетът на аромата и цвета. Когато естествено ферментиралият соев сос Kikkoman се загрее в процеса на пържене или скара, се създава един апетитен и чудесен аромат, а цветът на соса се засилва.

Елиминира миризми. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman има и специален ефект върху начина, по който миришат свежите съставки. Някои съставки като риба, морски дарове или месо имат силна и понякога дори неприятна миризма, която може да бъде намалена или изцяло елиминирана след мариноване с Kikkoman.

Произведен в съответствие с европейските стандарти. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman се произвежда в Европа по европейски стандарти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *