Специално за феновете на сушито днес представям рецепта за рулца от печено говеждо със соев сос Терияки. Изпробвайте още днес, няма да съжалявате! 🙂
Необходими продукти
за 8 рулца
- 320 гр. ориз за суши – сварен и подправен
- 1 малка кисела краставица
- 200 гр. стек от контрафиле
- 1 ч.л. паста уасаби
- 1 малка червена чушка
- 3 с.л. Терияки соев сос
- малко див лук
- найлоново фолио и газов котлон
Начин на приготвяне
- Нарежете краставичката на дребни кубчета и добавете ориза. Нарежете месото на тънки парчета, всяко около 25 гр. После изглаждайте в найлоновото фолио, докато всяко парче стане с размери 4 на 10 см. приблизително. Разнесте тънък слой паста уасаби отгоре.
- Направете 8 рулца от ориза, всяко с дължина 10 см. Сложете ги на всяко парче месо и покрйите отгоре с фолиото. Оформете цяло суши руло с равномерна дебелина. Премахнете семената от чушката и нарежете на тънки линии.
- Премахнете фолиото и внимателно изпечете повърхността на рулото с газов котлон. Увийте рулото във фолио отново и го оставете за около 10 минути. Преди да махнете фолиото, нарежете месото на 4-5 парчета. Разнесете сосът Терияки и гарнирайте с див лук и червена чушка.
Добър апетит!