fbpx

Рулца от печено говеждо

Специално за феновете на сушито днес представям рецепта за рулца от печено говеждо със соев сос Терияки. Изпробвайте още днес, няма да съжалявате! 🙂

Необходими продукти

за 8 рулца

  • 320 гр. ориз за суши – сварен и подправен
  • 1 малка кисела краставица
  • 200 гр. стек от контрафиле
  • 1 ч.л. паста уасаби
  • 1 малка червена чушка
  • 3 с.л. Терияки соев сос
  • малко див лук
  • найлоново фолио и газов котлон

Начин на приготвяне

  1. Нарежете краставичката на дребни кубчета и добавете ориза. Нарежете месото на тънки парчета, всяко около 25 гр. После изглаждайте в найлоновото фолио, докато всяко парче стане с размери 4 на 10 см. приблизително. Разнесте тънък слой паста уасаби отгоре.
  2. Направете 8 рулца от ориза, всяко с дължина 10 см. Сложете ги на всяко парче месо и покрйите отгоре с фолиото. Оформете цяло суши руло с равномерна дебелина. Премахнете семената от чушката и нарежете на тънки линии.
  3. Премахнете фолиото и внимателно изпечете повърхността на рулото с газов котлон. Увийте рулото във фолио отново и го оставете за около 10 минути. Преди да махнете фолиото, нарежете месото на 4-5 парчета. Разнесете сосът Терияки и гарнирайте с див лук и червена чушка.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *