fbpx

Лесна кесадия с гъби

Най-добрите тексаско-мексикански препечени сандвичи с тортия! Тези вегетариански кесадии се пълнят със сотирани гъби, чушки, сирене, Kikkoman PONZU цитрус и лук и се пекат, докато станат хрупкави отвън и се разтопят в средата. Сервирайте топли от фурната, нарязани на триъгълничета.

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

1 917 kJ / 440 kcal

Съставки

  • 125 г гъби

  • 1 глава лук

  • 1 червена чушка

  • 1 скилидка чесън

  • 1 с.л. зехтин

  • 80 г бейби листа спанак

  • 3 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • червен пипер на прах, лют

  • 1 ч.л. прясна или сушена мащерка, стрита

  • 100 г настъргано сирене / кашкавал (най-добре 2 вида, напр. моцарела, чедър)

  • 2 големи питки тортия

Приготвяне

  • Нарежете гъбите. Лукът и чушката се нарязват на ситно, а чесънът се наситнява. Запържват се с гъбите в сгорещена мазнина за около 5 минути. Добавете спанака, оставете го да омекне за кратко и овкусете плънката с Kikkoman PONZU цитрус, червен пипер и мащерка. Добавете сиренето / кашкавала.
  • Загрейте фурната на 200°C (вентилатор 180°C) и застелете тава с хартия за печене. Разпределете пълнежа от сиренето / кашкавала върху едната половина на тортията, поставете останалата половина на тортията отгоре, натиснете малко надолу и разрежете тортията на две.
  • Поставете парчетата тортия една до друга върху подготвения лист за печене и печете в предварително загрятата фурна за 5-8 минути, докато сиренето се разтопи.

Съвети

  • Изберете видовете сирене или кашкавал на вкус, важното е да са различни.
  • Сервирайте с гуакамоле или салца за топване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *