Най-добрите тексаско-мексикански препечени сандвичи с тортия! Тези вегетариански кесадии се пълнят със сотирани гъби, чушки, сирене, Kikkoman PONZU цитрус и лук и се пекат, докато станат хрупкави отвън и се разтопят в средата. Сервирайте топли от фурната, нарязани на триъгълничета.
Детайли
Порции
2 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
1 917 kJ / 440 kcal
Съставки
125 г гъби
1 глава лук
1 червена чушка
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
80 г бейби листа спанак
3 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
червен пипер на прах, лют
1 ч.л. прясна или сушена мащерка, стрита
100 г настъргано сирене / кашкавал (най-добре 2 вида, напр. моцарела, чедър)
2 големи питки тортия
Приготвяне
- Нарежете гъбите. Лукът и чушката се нарязват на ситно, а чесънът се наситнява. Запържват се с гъбите в сгорещена мазнина за около 5 минути. Добавете спанака, оставете го да омекне за кратко и овкусете плънката с Kikkoman PONZU цитрус, червен пипер и мащерка. Добавете сиренето / кашкавала.
- Загрейте фурната на 200°C (вентилатор 180°C) и застелете тава с хартия за печене. Разпределете пълнежа от сиренето / кашкавала върху едната половина на тортията, поставете останалата половина на тортията отгоре, натиснете малко надолу и разрежете тортията на две.
- Поставете парчетата тортия една до друга върху подготвения лист за печене и печете в предварително загрятата фурна за 5-8 минути, докато сиренето се разтопи.
Съвети
- Изберете видовете сирене или кашкавал на вкус, важното е да са различни.
- Сервирайте с гуакамоле или салца за топване.