Опитайте тази страхотна семейна рецепта за пица с моцарела и Терияки сос с чесън.
Гарантирано ще зарадвате всички вкъщи! 🙂
Необходими продукти
2 пакета x 145 гр. основа за пица
4 бр. свинска наденица, нарязани на малки парчета
100 мл Кикоман Терияки сос с чесън
1 малка зелена чушка, без семена, нарязана
½ глава лук, тънко нарязан
2 x 125 гр. топчета моцарела, разчупени
½ с.л. чили люспи
2 бр. зелен лук, нарязан
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 220°C/200°C
Загрейте олио в тиган за пържене и сгответе наденицата за 3-4 минути, докато добият кафеникав цвят. Изключете котлона и добавете Терияки соса и 50 мл вода в тигана. Разбъркайте хубаво за 1 минута и махнете тигана от котлона.
Извадете основите за пица, всяко от тях да е около 25 см в диаметър и ги поставете на 2 тави за печене. Нанесете парчетата наденица и сос върху двете основи за пица. Добавете нарязаната чушка и лука.
Печете във фурната 5-6 минути, след което извадете от фурната и нанесете върху всяка пица от моцарелата. Върнете пиците във фурната за още 5-6 минути, докато сиренето се разтопи и разнесе.
Поръсете с чили люспите и зеления лук, преди да сервирате.
Добър апетит!