fbpx

Ципура с PONZU сос: различно предложение за Никулден

Днес е един от най-хубавите зимни празници, а именно Никулден. По този повод днес реших да ви вдъхновя с идея за едно по-различно и вкусно ястие, като едновременно с това спазваме традицията да се яде риба на Никулден.

Различната добавка в това ястие, което няма да остави нито един вкус безразличен, е Понзу Цитрус соев сос – свеж сос, направен от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и ароматен лимонов сок. С него ще придадете на всяка риба не само нотка цитрусова свежест но и един по-богат умами вкус.

Опитайте тази рецепта за празника – гарантирано ще искате да повторите!

Необходими продукти

  • 4 бр. филе от ципура
  • 2 с.л. Понзу цитрус соев сос Kikkoman
  • 4 стръкчета копър

За гарнитурата

  • 200 g сварена киноа
  • 4 малки скилидки чесън
  • ½ стрък магданоз
  • 1 морков
  • 1 лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. Понзу цитрус соев сос Kikkoman

Начин на приготвяне

Подгответе гарнитурата. Обелете и настържете моркова. Нарежете чесъна и магданоза. Сипете зехтина и Понзу соса в купа за салата, добавете останалите съставки и смесете всичко.

Загрейте Понзу соса в голям тиган за пържене. Сложете филетата от ципура и гответе по 5 минути от всяка страна на средна температура. Поръсете с копър и махнете тигана от котлона. Сервирайте като залеете със соса, поръсите с черен пипер и добавите гарнитурата.

Добър апетит и честит празник на всички именици!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *