Днес е един от най-хубавите зимни празници, а именно Никулден. По този повод днес реших да ви вдъхновя с идея за едно по-различно и вкусно ястие, като едновременно с това спазваме традицията да се яде риба на Никулден.
Различната добавка в това ястие, което няма да остави нито един вкус безразличен, е Понзу Цитрус соев сос – свеж сос, направен от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и ароматен лимонов сок. С него ще придадете на всяка риба не само нотка цитрусова свежест но и един по-богат умами вкус.
Опитайте тази рецепта за празника – гарантирано ще искате да повторите!
Необходими продукти
- 4 бр. филе от ципура
- 2 с.л. Понзу цитрус соев сос Kikkoman
- 4 стръкчета копър
За гарнитурата
- 200 g сварена киноа
- 4 малки скилидки чесън
- ½ стрък магданоз
- 1 морков
- 1 лимон
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. Понзу цитрус соев сос Kikkoman
Начин на приготвяне
Подгответе гарнитурата. Обелете и настържете моркова. Нарежете чесъна и магданоза. Сипете зехтина и Понзу соса в купа за салата, добавете останалите съставки и смесете всичко.
Загрейте Понзу соса в голям тиган за пържене. Сложете филетата от ципура и гответе по 5 минути от всяка страна на средна температура. Поръсете с копър и махнете тигана от котлона. Сервирайте като залеете със соса, поръсите с черен пипер и добавите гарнитурата.
Добър апетит и честит празник на всички именици!