Днешната рецепта за паста Терияки включва в себе си и любимите за сезона зеленчуци. Задушени в малко слънчогледово масло, за невероятния вкус Теди Титова от Домашни вкусотии използва още Kikkoman Терияки с чесън и Kikkoman Терияки марината. Комбинацията е вълшебна. Убедете се сами, като видите цялото видео и изпълните рецептата.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
30 минути
Съставки
400 г пилешко филе
150 г броколи
150 г карфиол
1 червена чушка
1 морков
200 г талиатели
3 с.л. Kikkoman Терияки марината
5 с.л. Kikkoman Терияки с чесън
пресен чеъсън
3 с.л. олио
Приготвяне
- Първата стъпка от рецептата е мариноването на пилешкото месо в Kikkoman Терияки марината. В подходящ съд поставете пилешкото филе. Добавете три сушени лъжици Kikkoman Терияки марината и две супени лъжици олио. Оставете да си почива за няколко минути.
- Следва сваряването на пастата – в подсолена вода оставете талиателите да врят за около 8 минути.
- Зеленчуците се режат и задушават в тиган уок. Самото задушаване трае около 5-7 минути, като на финала се слага Kikkoman Терияки с чесън. Първо три лъжици.
- Сложете сварените талиатели при зеленчуците в уок тигана. Разбъркайте и сложете още от Kikkoman Терияки с чесън.
- Поднесете Терияки пастата, като не пропуснете и грилованото пиле Терияки.