Лятото е перфектният сезон за лек и вкусен мини десерт. Днес ви предлагам една неустоима рецепта, с която ще си оближете пръстите. Побързайте да пробвате и зарадвайте цялото семейство!
Продукти
- 2 ябълки за гарниране
- 1 супена лъжица смлени бадемови ядки
- 1 чаша кафява захар
- 3 супени лъжици соев сос Кикоман
- 100 гр. пудра захар
- 300 мл заквасена сметана
- 500 гр. сирене Филаделфия
- 150 гр. на масло
- 200 гр. бисквити
Начин на приготвяне
- Натрошете бисквитите в блендера, разтопете 100 грама от маслото и го добавете към тях, разбъркайте и добавете 1 супена лъжица соев сос. Вземете тортена форма или силиконови формички за мъфини. Разстелете бисквитената смес на дъното.
- За плънката – разбийте сиренето с пудрата захар и 1 супена лъжица соев сос, добавете при непресъкнато разбиване и 200 мл от сметаната. Трябва да получите идеално гладка смес, без бучки.
- Изсипете плънката във формите и ги сложете в хладилника за 6 до 8 часа.
- За карамеления топинг кипнете останалата захар с 2 с.л. вода, оставете я да къкри 10-тина минути на слаб котлон, добавете 80 гр. масло, 1 с.л. соев сос и останалите 100 мл сметана. Разбъркайте добре.
- След като са вече добре охладени чийзкейкчетата, извадете ги от формите и ги заелйте с карамеления топинг. Поръсете с филирани бадемие и тънки ябълкови резенчета.
Добър апетит! 🙂