fbpx

Крем супа с тиква и бекон

Как ви понася студеното време? Октомври си каза думата и захладня осезаемо, което ме накара да потърся топло вдъхновение в една Кикоман тиквена супа. Яркият оранжев цвят и плътния вкус ще свършат чудеса с вас!

Продукти:
150 г зелен лукsoev-sos-normal
150  г бекон, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън
1 кг тиква
2 с.л. зехтин
1 консерва леща или 350 г
12000 мл телешки бульон
3 с.л. Кикоман соев сос
1/4 връзка магданоз нарязан
черен пипер

Нарязваме лука и скилидките чесън на ситно. Обелваме тиквата и я нарязваме на малки кубчета.

Загряваме 2 с.л. зехтин в голям тиган и запържваме лука и парчетата бекон. Изваждаме ги в чиния и я оставяме настрана.

Слагаме тиквата и чесъна в тигана и  ги запичаме на котлона закратко, след което изливаме бульона. Оставяме на средна температура да къкри 20 минути, докато тиквата омекне напълно. С пасатор я правим на пюре.  Оше докато е топла, слагаме сварената леща. Подправяме с Кикоман соев сос и черен пипер. Сервираме в дълбока чиния, като отгоре сипваме малко бекон и зелен лук. Завършваме декорацията с лист магзаноз.

Сервираме супата гореща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *