fbpx

Крамбъл с ябълки

Какво е крамбъл? Това е хрупкав английски десерт от хлебни трохи и задушени плодове. Крамбълът може да се приготви и в солен вариант – тогава не  е десерт, а предястие.

Този вкусен ябълков сладкиш ще удиви вашите гости заради участието в продуктите на соевия сос, който сме свикнали да използваме в солени ястия. Гарантирам ви превъзходен вкус 🙂

Пълнеж
8 малки сладки ябълки
75 г пудра захар
50 г маслоsoev-sos-light
1 лимон
2 с.л. Кикоман соев сос лайт

Топинг
60 г брашно
60 г пълнозърнести овесени ядки
40 г кафява захар
60 г замразено масло
щипка индийско орехче
щипка канела и ванилия

Начин на приготвяне
Загряваме фурната до 180 градуса С. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Поливаме ябълките с лимоновия сок. Това ще ги предпази от покафеняване и ще станат по-вкусни.
Смесваме маслото и захарта в тиган, загряваме го на ниска температура, докато сместа започне да става светло кафява до златиста. Добавяме Кикоман соевия сос.
Добавяме ябълките и готвим още около 10 минути. През това време приготвяме топинга. В голяма купа смесваме брашното, овесените ядки, кафявата захар и подправките. Натрошаваме с пръсти студеното масло. Разбъркваме цялата смес с пръсти, за да се получат големи трохи.

Когато ябълките са готови, ги изсипваме в подходяща тавичка. Върху тях с ръка поръсваме хлебните трохи. Печем във фурна за 30 минути на средна температура.

По желание – за още по-плътен вкус – можете да добавите към хлебните трохи натрошени ядки – орехи или лешници.

Сервираме със сметана.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.