Всички огладняваме. Всички искаме нещо лесно, нещо бързо, нещо вкусно, нещо по-така, нещо необичайно. Стига едни и същи рецепти. Точно това ме вдъхновява да пиша в този блог. Днес ви предлагам една салата с пиле от Япония, овкусена с Кикоман соев сос. Като се замисля, рецептата става и за пикник, като опаковаме пилето отделно от салатата, а дресинга сипем в бурканче. Всеки сам може да смеси 3-ти съставки на място. Е, приятен апетит! Да си напомним още веднъж, че храненето е удоволствие!
Продукти
4 х 125 г пилешко филе
4 см парченца пресен джинджифил, нарязан на лентички
1 дълга люта чушка, без семената и нарязана на кубчета
4 с.л. Кикоман сладък соев сос
4 с.л. оризов оцет
1 с.л. сусамово олио
За салатата
1 маруля, накъсана на парченца
1 морков, на жулиени
2 с.л. бобени кълнове
мента, кориандър и босилек за декорация
Дресинг
1 с.л. зеленчуково олио
½ с.л. оризов оцет
1 ч.л Кикоман соев сос
½ л. настърган джинджифил
Приготвяне
Загряваме фурната на 190 градуса Целзий. Правим разрези в пилешките филета като плик и слагаме в тях по едно парче джинджифил и люта чушка. Смесваме Сладкия соев сос Кикоман, оризовия оцет и сусамовото олио в купа. С малка лъжичка разпределяме сместа върху филетата. Завиваме тавата с фолио.Печем ги до готовност – около 35 минути. Махаме фолиото и печем още 10 минути. Изваждаме ги от фурната и ги слагаме в чиния. Запазваме останалия в тавата сос, за да го смесим с дресинга.
В купа приготвяме салатата и я разпределяме на 4 порции. Върху всяка порция слагаме филета и поливаме с дресинга. Сервираме украсени с мента и коридандър.
За любознателните – комбинирайте с:
Вегетариански бургер с печурки