Рецепта за Никулден или за всеки един ден, за тези, които обичат да похапват риба. Оригиналната рецепта е с кокосови стърготини, но може да ги избегнете или да ги пробвате само на ограничено количество от сместа, ако не обичате експериментите. Хайде да започваме!
Продукти:
750 г картофи
500 г филе от треска
50 г масло, разтопено
75 мл Кикоман соев сос
2 скилидки чесън
1/2 люта червена чушка, нарязана дребно
5 стръка зелен лук, нарязан едро
стръкче пресен кориандър/магданоз
брашно
2 разбити яйца с малко мляко
галета
100 г кокосови стърготини – може и без тях, ако не обичате да опитвате различни вкусове
олио
Приготвяне:
Сваряваме картофите и ги оставяме да се охладят, после ги обелваме. Треската варим за 8-10 минути, охладжаме я, изчистваме я от костите и я нарязаваме на малки парченца. Смесваме рибата с картофите. Добавяме маслото, Кикоман соевия сос, чесъна, лютата чушка, зеления лук и кориандъра и добре омесваме сместа. Оформяме 8 кюфтета с еднакъв размер и всяко овалваме в брашно. Охлаждаме ги в хладилника за 15 минути.
През това време смесваме кокосовите стърготини с галетата. Всяко кюфте топим в яйцето, след това в галетата и кокоса. Пържим в сгорещена мазнина по 3 минути от всяка страна.
Сервираме с любимата си салата: