fbpx

Kikkoman: японският лидер на пазара

Корените на Kikkoman Group са в производството и търговията със соев сос. Милиони хора по света познават и използват нашия естествено ферментирал соев сос. Като компания Kikkoman участва и в различни бизнес начинания в Япония и в чужбина.

Например, Kikkoman е създала дъщерни дружества и е придобила дялово участие в компании в сектора на фармацевтиката, вината, ликьорите, плодовите сокове, доматените продукти и азиатската храна.

JFC International Group, една от най-големите азиатски компании за търговия на едро с храни, също е изцяло дъщерно дружество на Kikkoman Group.

Производството на Kikkoman в цифри

Приблизително 7 000 души оформят развитието на японската корпорация в множество обекти в Япония, Сингапур, Тайван, Китай, Австралия, Канада, САЩ и Европа. Kikkoman оперира девет 9 мощности в Япония, САЩ, Сингапур, Тайван, Китай и Нидерландия. Около 400 000 000 литра естествено ферментирал соев сос се транспортират оттам всяка година до търговските обекти, предлагащи Kikkoman, в целия свят.


Kikkoman in Europe 

През 1973 г. Kikkoman се утвърждава в Европа в Дюселдорф, Германия, където открива японски ресторант. Тук клиентите могат да видят как храната им се готви пред тях, да усетят аромата и вкуса, да се уверят със сетивата си колко добре соевият сос върви с месото и месните храни, както и да научат как да използват соев сос у дома. Продажбите започват да растат само нагоре, като в САЩ една от най-успешните практики са семплингите в магазините, където потребителите могат да вкусят уникалния умами вкус и да се запознаят с разнообразни рецепти със соев сос. Разбира се, ръстът на продажбите и в Европа не закъснява, като тогва той се дължи главно на търсенето в Германия.

През октомври 1997 г. Kikkoman открива първото европейско производствено предприятие Kikkoman в Hoogezand-Sappemeer, Нидерландия, за да отговори на нарастващото търсене на соев сос именно в Европа. Тази производствена база произвежда соеви сосове Kikkoman за целия европейски пазар и до днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *