Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
5 минути
Време за готвене
5 минути
Калории
kJ/kcal: 625/149
Съставки
1 манго
1 пакет айсберг
2 моркова
100 г кълнове
2 с.л. зехтин
2 с.л. бял балсамов оцет
100 мл ябълков сок
1-2 ч.л. кленов сироп
Приготвяне
- Обелете мангото, отстранете костилката и след това го нарежете на средно дебели ивици.
- Измийте айсберга и след това го накъсайте в купа.
- Измийте и обелете морковите, след което ги нарежете на тънки ивици.
- Ако е необходимо, измийте кълновете.
- Добавете към айсберга в купата и мангото, морковите и кълновете.
- Пригответе дресинга, като в блендер сложите 4 с.л. от мангото, зехтина, оцета, ябълковия сок, кленовия сироп и Kikkoman естествено ферментиралия соев сос. Добавете на вкус прясно смлян черен пипер. Разбъркайте добре.
- Овкусете салатата с дресинга и сервирайте.
Това е една от любимите ни летни салати – цветна, свежа и безкрайно вкусна! Но освен това, тя е и много питателна, заради добре подбраните съставки и фантастичното овкусяване. Приятен апетит!