Често сравняват рататуй с миш-маш и истината е, че двете ястия са доста близки като идея. Можем да кажем, че има двве основни разлики. Рататуй обикновено се готви на фурна, а не на тиган. Второто различие е в самите съставки и начина им на подредба. Френската рецепта обикновено съдържа патладжан и също обикновено повечето зеленчуци са нарязани на колелца. Но стига приказки, нека запретнем ръкави и си приготвим вкусен рататуй с Kikkoman био соев сос.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
<strong>736 kJ / 175 kcal</strong>
Съставки
1 лук
1 тиква
1 патладжан
2 големи домата
6-7 с.л. Kikkoman био соев сос
1 скилидка чесън
4 с.л. олио
1 с.л. бяло вино
1 ч.л. захар
200 мл доматен сок
сол, риган, лют червен пипер
Приготвяне
- Нарежете зеленчуците на кубчета. Запържете ги с малко олио на средна температура в дълбок тиган заедно с чесъна.
- Добавете Kikkoman био соев сос, оцета, захарта и доматения сок и оставете да заври.
- Оставете да къкри за няколко минути, докато зеленчуците омекнат и овкусете със сол, риган и лют червен пипер.
- Сервирайте с ориз и пресен хляб.