fbpx
Ratatouille рататуй

Kikkoman рататуй с тиква

Често сравняват рататуй с миш-маш и истината е, че двете ястия са доста близки като идея. Можем да кажем, че има двве основни разлики. Рататуй обикновено се готви на фурна, а не на тиган. Второто различие е в самите съставки и начина им на подредба. Френската рецепта обикновено съдържа патладжан и също обикновено повечето зеленчуци са нарязани на колелца. Но стига приказки, нека запретнем ръкави и си приготвим вкусен рататуй с Kikkoman био соев сос.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

<strong>736 kJ / 175 kcal</strong>

Съставки

  • 1 лук

  • 1 тиква

  • 1 патладжан

  • 2 големи домата

  • 6-7 с.л. Kikkoman био соев сос

  • 1 скилидка чесън

  • 4 с.л. олио

  • 1 с.л. бяло вино

  • 1 ч.л. захар

  • 200 мл доматен сок

  • сол, риган, лют червен пипер

Приготвяне

  • Нарежете зеленчуците на кубчета. Запържете ги с малко олио на средна температура в дълбок тиган заедно с чесъна.
  • Добавете Kikkoman био соев сос, оцета, захарта и доматения сок и оставете да заври.
  • Оставете да къкри за няколко минути, докато зеленчуците омекнат и овкусете със сол, риган и лют червен пипер.
  • Сервирайте с ориз и пресен хляб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *